Stukwerk

Wanden en plafonds kunnen op verschillende manier afgewerkt worden (schilderen, behangen, sierpleister, tegelen, etc.). Voor de mooiste afwerking, is het belangrijk dat de ondergrond goed gestuct is. Afhankelijk van de staat van de huidige ondergrond en de gewenste afwerking wordt de wand of het plafond gestuct in een dikte van 1mm tot een aantal centimeter.

Plafonds

Plafonds worden meestal ‘sausklaar’ opgeleverd. Dit betekent dat het plafond helemaal glad en egaal wordt opgeleverd, zodat de schilder, wanneer het plafond droog is, het direct kan sausen. Er kunnen ook sierlijsten aan het plafond aangebracht worden, voor een mooie overgang tussen wand en plafond.

Wanden

Wanden worden meestal ‘sausklaar’ of ‘behangklaar’ opgeleverd. Sausklaar betekent dat de wand helemaal glad en egaal wordt opgeleverd. Deze kan daarna geschilderd worden, of worden voorzien van een speciale sierpleister afwerking. Als u de wand na het stucen wilt laten behangen, is een behangklare afwerking voldoende. Hierbij kunnen er nog kleine oneffenheden in de wand te zien zijn. Een behangklare afwerking is goedkoper dan een sausklare afwerking, bedenk dus vooraf goed wat u na het stucen met de wanden wilt gaan doen.

Keuken

Voor het stucen van de keuken is het extra belangrijk dat dit waterpas gebeurd, zodat de keuken goed tegen de muur/plafond geplaatst kan worden. De wanden achter de keuken kunnen eventueel afgewerkt worden met een speciale, afneembare sierpleisters als Art Velluto of Frescolori.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden kunt u altijd contact met mij opnemen.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van gestucte wanden en/of plafonds.